Hanuman Japa Mala – sandalwood and yantra amulet with Hanuman

€ 60.10

Description

Hanuman, apguden som tjänade Lord Rama, är en populär gud inom hinduismen. Han är en avatar av Shiva och den ultimata karmayogin som utför en evig osjälvisk tjänande för guden Ram. Han är känd för fysisk styrka, uthållighet, hängivenhet och mod.


Mantra: Om Hum Hanumate Radratamakaya Hoom Phat


Chakra: Hjärtchakrat – Anahata ”Unstruck”


Det fjärde chakrat finns vid hjärtat och ligger i mitten av våra sju chakran. Det är förknippat med elementet luft och står för ovillkorlig kärlek och passion. 


Färg: grön (Acaipärlor och silkestråd) Grönt är en kombination av gult (själen) och blått (anden)


Ett fullt mala med 108 pärlor med sandelträ som bas och acaifrön i chakrafärger som en detalj. Sandelträ sägs ge lugn, kraft och stilla sinnet och används i olika former vid ritualer. Pärlorna av trä har en behaglig doft och används ofta i malas, hinduistiska radband, vid japa och meditation, för att hålla räkningen på mantran och lättare fokusera. Allt är trätt på en tjock, tvinnad silkestråd i olika färger med vacker lyster. Justerbar längd, ca 70-90 cm. 


Varje mala har ett hänge i koppar med en av åtta klassiska vediska yantras med gudar och gudinnor från de hinduistiska myterna. Ett yantra sägs vara en fysisk bild av ett mantra och förstärka dess kraft och energi. Även gudarna och gudinnorna representerar här kroppens 7 chakran. Kroppen sägs ha sju energicentra som utgår från ryggraden, från rotchakrat, vid ryggradens nedre bas till det sjunde, kronchakrat, på toppen av hjässan. Färgen på acaipärlor och silkestråd är kopplat till kroppens 7 chakran. Malat kan även fås utan amulett


Ett enkelt husmorstips om man vill putsa kopparyantrat - strö fint salt på en halv citron och gnid försiktigt. Skölj med vatten och torka med en ren trasa.