Mala with acai black and silver pendant

€ 75.20

Description

Ett ekologiskt unikt mala med 108 st svart/grå färgade acaifrön trädda löst på en vacker, tjock vit silkestråd. Används som ett vackert smycke och för meditation, sk. japa. Små väl utvalda detaljer och ett vackert hänge från Saprema, alla av rent silver. Omkretsen är justerbar mellan ca 90 - 100 cm.
Vårt silverhänge av sapremaloggan är inspirerat från påfågelfjädern och fågeln fenix.  


Material:


Acaipärlor (Ah-si-ee) görs av kärnan från Acaibäret. De har använts i århundraden i Brasilien och frukten är populär i mat och hälsosamma juicer och anses vara ett riktigt superbär full av nyttigheter. Bäret är blått och påminner om ett stort blåbär. Kärnorna är runda och varierar i storlek, vanligen mellan 6-8 mm, de är slipade och borrade för hand. Bären plockas och pärlorna behandlas av några få familjer i Brasilien och hanteras vidare av vår återförsäljare i USA - allt sker i liten skala med få mellanhänder. Vissa pärlor har sin helt naturliga färg och bruna skiftningar och andra är färgade, men alla har kvar den naturliga känslan och det finns inte två pärlor som är identiska. Fröna är hårda som det hårdaste träpärlan men vikten är lättare. De ska behandlas som en träpärla och blir det blött så låt fröna torka långsamt på ett mjukt underlag. 


Dessa pärlor är det mest ekologiska materialet vi hittat till våra malas och vi hoppas att du tycker om det lika mycket som vi. 


Malat är tillverkat i Sverige i samarbete med GuruBead.
Saprema - med kärlek för yoga