Välkommen på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali!

16 - 25 januari 2017 :: Fullbokad

2 - 11 Februari 2017 :: Boka din resa här


Namaste!

I tropisk värme och balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och ute på risfält, inspireras av utflykter till Balis olika guldkorn, går på spa, och badar i 30-gradigt hav.
Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*. Slappna av - vi tar hand om dig!

Vi börjar resan med ett yogaretreat vid havet. Här startar vi dagarna med solhälsningar på en plattform över havet, yogar tillsammans flera gånger om dagen och kan bada, sola och vila ut efter flygresan. Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud med fler aktiviteter och lite högre tempo. Här bor vi nära Ubuds unika utbud av restauranger, yogastudios och shopping, men på en lugn bakgata med lummig grön miljö och pool.
Under resan gör vi utflykter till bland annat ett tempel, gör en vattenfalls-vandring, går på spa tillsammans och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 16 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxi-chaufför och fram tills resans slut, kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandlingar, yoga samt inträden vid utflykter. Vi klimatkompenserar också din flygresa.

Vi - Anna och Anna - har stor vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är oavsett nivå och erfarenhet av yoga. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

 
 Dag 1 - 5

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus. Havet finns tillgängligt för bad och snorkling dygnet runt. Sol blandas med tropiska regn. Centret har sin egen strandlinje och en yogsal med havsutsikt, där vi yogar med mera flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör solhälsningar på en turkos plattform över havet, besöker en härlig vit sandstrand i närheten, och kan snorkla i korallrev. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

 
 


Dag 6 - 10

Resans andra halva spenderar vi i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool och innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen har vi över oss på taket. Du når centret via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter som att gå på spa tillsammans. Du har också tid att själv uppleva staden, shoppa, gå på en traditionell Balinesisk tempeldans, eller kanske en tur ner i Monkey Forest för att hälsa på aporna.
En måltid/dag äter vi ute för att ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. En dag lämnas helt öppen för egna önskemål. Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela till en fysiskt aktiv vandring genom tropisk djungel, odlingar och ges möjlighet att bada under vattenfall. Vi tipsar er gärna om Ubuds utbud av shoppinggator, yogamat och chokladbarer.

 
 Vilka är vi?

Anna och Anna är dina guider och yogalärare på Bali. Vi har genom åren gjort många resor till Bali, och erbjuder nu en resa med våra absoluta Bali-favoriter.


Att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i 15-20 år i olika stilar. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra) och meditation. Under en dag kommer vi att vara tysta tillsammans. samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil. Vi studerar också båda yogaskrifter och Vedanta - läran om att du är hel och komplett som du är.


Anna Sunesson är Sama- och Yin-yogalärare, med 15 års erfarenhet av yoga och meditation. Mer än något annat är en livsstil; något som genomsyrar hela livet. Det vi gör på mattan är träning för resten av livet.
Hennes samayoga-klasser har ett mjukt och hjärtligt flöde med klassiska yogapositioner som bas, som guidar ner till de djupare andetagen. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. I yinyogan håller vi avslappnade yogapositioner längre tid, och fokuserar på att möta kroppen i dess djupare vävnader på ett meditativt sätt. Tidigare har Anna även studerat Iyengar- och Sivananda-yoga. Hon har även en bakgrund i, och många års praktiserande av, buddhistisk insikts-meditation.

"Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att vila i att vi är helt okej som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet.
Jag kan ärligt säga att yoga, meditation och Vedanta har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron precis som den är."

Anna Sunessons Balifavoriter är den tropiska frukten och grönskan, doften av en Cempaka-blomma, mötet med den unika kulturen och bad i de heliga vattentemplen. Bali är en plats för studier, inspiration och välmående.
Vid sidan om yoga är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare.


Anna Asplund är anusara-inspirerad Hathayogalärare, men har även utbildning inom Embodied flow, Yinyoga och medicinsk yoga. Hennes hathayoga klasser är ofta lekfullt fysiskt aktiva med fokus på teknik och styrka kopplat till närvaro och andning. Hon väver också in tekniker och närvaro från Embodied flow med inspiration från body mind centering.
I de lugnare klasserna i mediyoga och yinyoga fokuserar vi på andning och närvaro, att landa in nuet med acceptans för livet och dig själv här och nu. Anna har själv studerat yoga i närmare 20 år och praktiserat många olika former av yoga. Resan började med klassisk hathayoga, flödare vidare in i ashtangayoga och iyengaryoga, samayoga, anusarayoga och även lugnare former som yinyoga och mediyoga. Anna är i botten leg. Sjuksköterska och massör.

"Open to grace! De här orden får mig alltid att, le, landa och komma ihåg varför jag kliver på mattan om och om igen. Yoga och meditation hjälper mig att öppna upp inför alla delar av livet, det som är fantastiskt lekfullt och flödande, men också det som känns hopplöst och mörkt. För mig speglar yogan livet i stort och får rymma allt från skratt & humor till gråt. En reflektion över hur rikt livet är och hur fantastiskt det kan vara när vi inte vänder vårt liv ryggen utan vågar omfamna allt som kommer i vår väg."

Anna A’s balifavoriter är all vacker natur, det underbara folket och deras rika traditioner, solen som värmer och kontrasten till de tropiska regnen och såklart all god mat och frukt. Hon älskar också all inspiration inom yoga och hälsa som lätt fylls på under tiden på Bali. Vid sidan av yogan driver hon klädmärket Saprema of Sweden - ekologiska kläder för yoga, dans och rörelse.
Anna är mamma till Malva som under resan kommer vara 8 månader gammal. Malva och Annas mamma Anita som barnvakt, kommer att vara med under resan.

 
Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela Borggren “Pinglan på Bali”. Hon bor på Bali sedan flera år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali guidar hon nu besökare att hitta till det äkta och traditionella Bali. Hon är med oss under hela tiden i Ubud, och är även den som tar med oss ut i djungel till vattenfall.
Efter resans slut kan du också följa med Ingela på en 1 dags cykeltur för att utforska Bali närmare.

  


Vad är speciellt med vår resa?


Allt underbart som sker på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • Dagliga yogaklasser av utbildade och erfarna yogalärare.

  • 3 svenska guider med stor erfarenhet av Bali och yoga är med under resan, samt lokala guider vid utflykter.

  • Taxi/transport under hela resan med vänliga chafförer.

  • Helpension under resan*.

  • 9 nätters boende på två unika retreatställen i flerbäddsrum. Dubbel/enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.

  • Extra lyx i form av massage/behandlingar och överraskningar.

  • Utflykter och inträden**.

  • Vi har max 16 deltagare för en mera hållen känsla inom gruppen.

  • Klimatkompensation - 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.

* Det ENDA som inte ingår är 5 stycken måltider ute på restaurang. Räkna med ca 80 - 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

** Den aktiva djungelvandringen är frivillig och kostar ca 400kr.

Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 6000 - 9000 kronor.

Reseförsäkring ingår inte i priset, och är obligatorisk.

Vi omfattas av Kammarkollegiets resegaranti-lag, vilket gör att du kan lita på att din reseförsäkring är giltig. Det är en extra trygghet för dig som resenär att vi som bolag är anslutna till kammarkollegiet. Se mer på http://www.kammarkollegiet.se, klicka dig vidare till resegaranti.
Datum

2 - 11 februari 2017

Pris

16 900:-
*Early bird* Betala resan innan den 15/10 och få 1000 kr rabatt.

Anmälan

Skicka ett mail till yogaresorbali@gmail.com

Du får ett formulär att skicka tillbaka till oss, samt en faktura på anmälningsavgiften 5000 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften är betald är din anmälan bekräftad.
Resterande del av resans kostnad faktureras den 11/2 2017 och ska vara betalad inom 7 dagar efter avslutad resa.

 
 Röster från tidigare deltagare:

"En underbar resa med besök till magiska platser. Ni är så fina och så hängivna och verkligen inspirerande på så många sätt! Ni är så fina och jag tycker om er."

"Det har varit en jättefin resa. Jag har kommit i kontakt med många viktiga aspekter inuti mig själv. Det är jag glad och tacksam för. Chantingen gick in i mitt hjärta. En resa med mycket mer innehåll än bara yoga. Massor med kärlek från alla till alla. Stort tack för en fin resa. ( <3 till er båda)" / Birgitta

"Resan har varit helt underbar. Den har gjort mig mer medveten om mig själv. Hur jag mår, vad jag äter och dricker. Hur man möter människor. Mycket bra." "Du får ett öppnare sinne, mer medvetenhet om dig själv. En själslig resa som är väl värt att utforska. En ny livserfarenhet"

"Ett yogaäventyr där jag fick jobba med inre och yttre svårigheter på en djupare nivå. Blev bättre känd med mig själv och fick tid till reflektion. Fysiska övningar ihop med andning och meditation gav mig styrka som jag kommer ta med mig hem igen. Utflykter och Balinesisk kultur/traditioner blev pricken över i:et!"

"SUPERRESA HÄLSORESA på alla plan - i kubik. Varenda cell och själ/andefår påfyllning i varje andetag."

"Härligt gäng, två underbara ledare, massa yoga, högt tempo, En resa för någon som vill stressa ner och ta itu med inre demoner, möta sitt sanna jag. Varma stunder i hjärtat varje dag. En underbar erfarenhet jag inte skulle vilja vara utan." /Lisa

"Upplyftande, rolig, njutningsfull, mumsig, varm, svettig, glädjefylld, inspirerande, lärorik, underbar. Resan var fantastisk och gav mersmak."

"En helhetsresa med mycket aktivitet. Man måste vilja vara tillsammans i en grupp. Vara förberedd på det med allt vad det kan innebära."

 
 


Bali

Februari är en underbar månad på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket innebär att de flesta av dagarna regnar det en eller två timmar i snitt. Det svalkande regnet och delvis molniga skyar är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känlsan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll. Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa.


Och VARMT välkomna!


Med värme,

/ Anna och Anna