Ganesh Japa Mala – sandelträ och yantra-amulett med Ganesh

Ganesh Japa Mala Ganesh Japa Mala
600 kr

Slut i lager

Beskrivning

Ganesh, en gud med elefanthuvud, är son till Shiva och Parvati. Han är framgångens och lärdomens gud och kallas för ”the Remover of Obstacles”, och undanröjer ondska och hinder. Han är en mycket vänlig gud, allt du ber om med rent hjärta får du.


Mantra: Om Gang Ganapataye Namaha


Chakra: Rotchakrat  - Muladhara ”Root support”


Det första chakrat finns vid ryggradens nedre bas. Det är förknippat med elementet jord och står för det fysiska och jordnära i oss.


Färg: Svart (Acaipärlor och silkestråd)


Ett fullt mala med 108 pärlor med sandelträ som bas och acaifrön i chakrafärger som en detalj. Sandelträ sägs ge lugn, kraft och stilla sinnet och används i olika former vid ritualer. Pärlorna av trä har en behaglig doft och används ofta i malas, hinduistiska radband, vid japa och meditation, för att hålla räkningen på mantran och lättare fokusera. Allt är trätt på en tjock, tvinnad silkestråd i olika färger med vacker lyster. Justerbar längd, ca 70-90 cm. 


Varje mala har ett hänge i koppar med en av åtta klassiska vediska yantras med gudar och gudinnor från de hinduistiska myterna. Ett yantra sägs vara en fysisk bild av ett mantra och förstärka dess kraft och energi.


Detta Mala finns i 7 olika varianter. Även gudarna och gudinnorna representerar här kroppens 7 chakran. Kroppen sägs ha sju energicentra som utgår från ryggraden, från rotchakrat, vid ryggradens nedre bas till det sjunde, kronchakrat, på toppen av hjässan. Färgen på acaipärlor och silkestråd är kopplat till kroppens 7 chakran. Malat kan även fås utan amulett


Ett enkelt husmorstips om man vill putsa kopparyantrat - strö fint salt på en halv citron och gnid försiktigt. Skölj med vatten och torka med en ren trasa.