Om Saprema

Hej Yogavän!

Vi på Saprema designar och säljer miljövänliga och högkvalitativa kläder till yoga och rörelse under eget varumärke till den internationella yogascenen. Vi vill inspirera till inre styrka och yttre skönhet i unik färgstark design, producerat i en långsiktigt hållbar produktion.

Saprema betyder "with divine love".

Med kärlek för allt som är du, för alla storlekar och former, för alla kvinnor och män som älskar naturlig rörelse, som välkomnar resan genom livet i möten med sig själva och världen runtomkring. För er som sitter stilla i meditation på mattan och för er som slår klackarna i taket!

Vår Story

Saprema of Sweden ägs av Anna Asplund som själv är yogalärare och har mångårig erfarenhet av yoga och dans. Hon designar alla kollektioner och har helhetsansvar för allt gällande produktion. Vår story började på Bali där Anna bodde i många år, och skapade de första kollektionerna i samarbete med lokala sömmerskor. Från en kul idé om att skapa kläder i en hållbar produktion så har nu företaget vuxit sig starkt och fått en självklar plats på den svenska yogascenen.

Vi vill vårda kärleken till rörelsen, yogan, dansen, naturen och kreativiteten. Vi vill inspirera till skönhet och bekvämlighet i ett och samma koncept, hela dagen på och utanför mattan!

Eko

Genom att handla hos oss kan du stötta en rättvis produktion med ekologiskt certifierade kläder! Våra plagg sys upp i Estland i en fabrik där tygerna vävs, färgas in och sys på samma plats. Detta gör att vi slipper långa och onödiga transporter mellan fabriker. Kläderna transporteras med lastbil och båt istället för flyg vilket också gynnar miljön.

Hela vår stickade kollektion i ull produceras här i Sverige och ullen är GOTS certifierad. Vår seamless kollektion sys upp i Portugal av återvunna material. Vi är mycket stolta över att i vår nya kollektion kunna erbjuda kläder med material av följande standard:

  • IMO control för Global Organic Textile Standard (GOTS) 2.0
  • Oeko-Tex standard 100

Design

Saprema har alltid fokus på sköna, bekväma kläder med unik passform. Vi tycker om kläder med själ och skapar därför kläder med det där lilla extra.Vi vill att du som bär våra plagg ska känna dig fin och bekväm samtidigt så att livet ochrörelsen kan skapas och ske spontant!

Vi har kläder både för dam och herr. Vårt största sortiment finner du inom kläder för rörelse, yoga och dans, men du kan absolut bära kläderna hela dagen likaså i vardagen, på fest eller på mattan!

Anna Asplund

Jag heter Anna Asplund och är designer och inspiratör bakom Saprema. Min vision är att skapa snygga kläder för yoga och rörelse som du kan känna dig vacker och bekväm i.

Blessings / Anna Asplund