Shiva Japa Mala – sandelträ och yantra-amulett med Shiva

600 kr

Slut i lager

Beskrivning

Shiva är den mest kraftfulle guden inom hinduismen. Han är lärdomens gud och kallas för ”the AuspiciousOne”. Han förgör, skapar nya möjligheter och transformerar egot. Shiva sägs återupphålla världen genom meditation och är därför en förebild för de asketer som ser yoga som vägen till upplysning. Detta yantra sägs ge hälsa, lycka, tur och framgång.


Mantra: Om Hoom Joom Saha, Om Bhu Bhuva Swaha, Om Triambhakam Yajamahe, Sungandhim Pushti Vardanam, Urdaru Kamiva Banhanat, Mrityor Muksheeya Mamritat, Om Swaha Bhuva, Bhu Om Saha, JoomHoom Om I


Eng översättning: “Mahamrityunjaya, the Lord who has conquered death. Worshipped to escape from miseries and troubles, stress and our ego and to free from fears.For courage and health.”


Chakra: Kronchakrat – Sahasrara “Thousandfold”


Finns vid toppen på huvudet eller ovanför huvudet och är förknippat med tanke och medvetenhet.


Färg: Vit (Acaipärlor och silkestråd)


Ett fullt mala med 108 pärlor med sandelträ som bas och acaifrön i chakrafärger som en detalj. Sandelträ sägs ge lugn, kraft och stilla sinnet och används i olika former vid ritualer. Pärlorna av trä har en behaglig doft och används ofta i malas, hinduistiska radband, vid japa och meditation, för att hålla räkningen på mantran och lättare fokusera. Allt är trätt på en tjock, tvinnad silkestråd i olika färger med vacker lyster. Justerbar längd, ca 70-90 cm. 


Varje mala har ett hänge i koppar med en av åtta klassiska vediska yantras med gudar och gudinnor från de hinduistiska myterna. Ett yantra sägs vara en fysisk bild av ett mantra och förstärka dess kraft och energi. Även gudarna och gudinnorna representerar här kroppens 7 chakran. Kroppen sägs ha sju energicentra som utgår från ryggraden, från rotchakrat, vid ryggradens nedre bas till det sjunde, kronchakrat, på toppen av hjässan. Färgen på acaipärlor och silkestråd är kopplat till kroppens 7 chakran. Malat kan även fås utan amulett


Ett enkelt husmorstips om man vill putsa kopparyantrat - strö fint salt på en halv citron och gnid försiktigt. Skölj med vatten och torka med en ren trasa.