Fördjupningsutbildning i yogans värld (100h)

Varmt välkommen på en fördjupningskurs i yogans värld med Anna Asplund och gästlärare. Denna kurs är för dig som vill gå på djupet i yogans alla aspekter och som längtar efter en stadigare, närmare relation till dig själv och din omvärld.

Vi kommer utforska yogans fysiska värld genom asana och fri rörelse utifrån anusarayoga och embodied flow. Genom ritual, pranayama och meditation närmar vi oss varandet i oss själva och vår omvärld, hittar en stadigare bas för livet och prana att flöda fritt. Vedantans livskunskap kommer undervisas och inspirera till en stöttande sadhana.

Alla är välkomna på denna kurs, men det underlättar om du har en del erfarenhet (1 år) av yogaasana för att kunna följa med i de fysiska klasserna. Du behöver absolut inte vara avancerad i din praktik, vi möts där du är och du tar till dig redskapen i din egen takt.

Större delen av utbildningen sker på plats i Röstånga, Skåne. Ca 20 % är egna studier hemma eller i grupp med dina vänner i kursen.

Max antal deltagare: 12 personer
Detta gör att ni alla kommer få mycket uppmärksamhet och att vi som grupp kan lära känna varandra och gå på djupet tillsammans.

Vi har 2 fantastiska gästlärare med oss på denna kurs. Fysioterapeut Petra Kalla som kommer undervisa i anatomi och fascia. Samt Sanna Akasha som undervisar i Vedanta, chanting och sanskrit. Ev kommer det fler gästlärare förutom dessa.

Datum för våra helger tillsammans

Fredaqg 30 oktober - Söndag 1 november

Fredag 4 december - Söndag 6 december

Fredag 8 januari - Söndag 10 januari

totalt 72 timmar
+
2 dagar via zoom = ca 2 timmar per tillfälle
+
24 timmars egen studie eller i grupp

Plats

Vi möts i Röstånga i Skåne på den vackra bygdegården “Röstångagården”. Vi yogar i en stor sal med trägolv och mycket plats för oss att utforska rörelse.

Här finns också sängplatser om ni önskar ett billigt och enkelt boende under våra helger. Sängarna är enkla våningssängar men platsen är lugn och stillsam - fördelen är att du har sängen 10 meter bort från yogamattan i pauserna =) Kostnad för detta boende är 300kr / helg.

Jag kan också rekommendera vackra Villa Söderåsens B&B - detta ligger ett stenkast bort i byn med naturreservatet som granne. Det är en vän till mig, Åsa Mullaert, som driver detta unika ställe och hon är också yogini och yogalärare. Här blir ni förstaklassigt omhändertagna! Läs mer och boka på www.villasoderasen.com.

Du hittar också fina Pensionat Söderåsen en liten bit utanför byn (ca 5 min med bil) - här kan man hyra 2 st små lägenheter. Läs mer och boka på www.pensionatsoderasen.se.

I byn finns också Röstånga gästgivaregård(vandrarhem/hotell). Läs mer och boka på www.rostangagastgivaregard.se

Mat

Du kan ha med dig egen mat eller laga på plats på Röstångagården, vi har ett gemensamt kök som kan utnyttjas av alla.

Te och frukt kommer finnas tillgängligt under våra helger men i övrigt står ni själva för mat.

Vi kan också beställa mat av vår lokala kock Shmuel som driver “Sababa cafe”. Han lagar god vegetarisk mat som vi kan beställa och få levererad under vår retreat! Både lunch och middag går att ordna - om intresse finns så samordnar vi det närmre inpå kursstart. Kostnad totalt för lunch och middag med dessert 900kr / helg (3 luncher och 3 middagar)

Element som vi kommer beröra

 • Fördjupning av din fysiska yogapraktik genom 2 olika skolor:
  • - Asanateknik utifrån Anusarayoga - “Universal Principles of Alignment”
  • - Rörelse och asana teknik utifrån Embodied flow och Body mind centering
 • Pranayama
 • Meditation
 • Mantra
 • Anatomi och fascia med sjukgymnast Petra Kalla
 • Yogafilosofi
 • Vedanta - traditionell yogafilosofi och tankar kring varandet med Sanna Akasha
 • Ritual från vedanta och yogatraditionen
 • Sadhana, övningar för din spirituella väg
 • Chakrasystemet

Alla dagar inleds med gemensam yogaklass 2 timmar.

Pris

15 000 kr

Anmälningsavgift 2000 kr, resterande avgift går att dela upp på fler betalningstillfällen med slutbetalning den 30 januari 2021.

Ser verkligen fram emot att dela dessa helger och timmar med er! vi kommer vara en liten grupp och kommer verkligen kunna gå på djupet tillsammans!

Varmt välkomna!
/ Anna