Välkommen på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali!

- 21-30 Januari 2018

- 18-27 Februari 2018

 

 Namaste!

I tropisk värme och balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckant Ubud ute på risfält, inspireras av utflykter till Balis olika guldkorn, går på spa, och badar i 30-gradigt hav.  

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av - vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan i yogaretreat-tema precis vid havet på Balis östkust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på en plattform över havet, yogar tillsammans flera gånger om dagen och kan bada, sola och vila ut efter flygresan. Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera.

Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, vandrar genom djungel och duschar under vattenfall, går på spa tillsammans och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxi-chaufför och fram tills resans slut, kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandlingar, yoga, inträden vid utflykter med mera. Vi klimatkompenserar också din resa.

Vi - Anna och Anna - har stor vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är oavsett nivå och erfarenhet av yoga. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

 
 Dag 1 - 5

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus. Havet finns tillgängligt för bad och snorkling dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin  egen strandlinje och en yogsal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter såsom charing och meditation flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör solhälsningar på en turkos plattform över havet, besöker en härlig vit sandstrand i närheten, och kan snorkla i korallrev som glädjande börjar växa tillbaka. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk  mat lagad till oss från den vänliga personalen.

 
 


Dag 6 - 10

Resans andra halva spenderar vi i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du når centret via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

En måltid per dag äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass.  Här finns raw food, vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. 

Vi kommer göra traditionella Balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en Balinesisk präst. Här kan vi kliva i vattnet och släppa taget om det vi inte längre behöver. Du kan också välja att följa med svenska guiden Ingela på en fysiskt aktiv vandring genom tropisk djungel. Under denna dag kan ni bada under flera olika vattenfall. Ytterligare en dag lämnas helt öppen för möjlighet till egna aktiviteter. Du har då tid att själv uppleva staden, gå på en traditionell balinesisk tempeldans, eller kanske en tur ner i Monkey Forest för att hälsa på aporna. 
Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, aktiviteter, marknader, yogamat, shoppingstråk, Spamöjlighet med massage och andra behandlingar,  samt glass-, juice- och chokladbarer.

 
 Vilka är vi?

Anna och Anna är dina guider och yogalärare på Bali. Vi har själva besökt och bott på Bali under 15 års tid. Sedan 4 år tillbaka ordnar vi gruppresor till Bali och bjuder igen in till en resa med våra absoluta Bali-favoriter.


Att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i mer än 15 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra) och meditation, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Sunesson är Sama- och Yin- och Restorative- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi. Hennes samayoga-klasser har ett mjukt och varmt flöde med klassiska yogapositioner som bas, och guidar ner till djupa andetag. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. I yinyogan håller vi avslappnade yogapositioner längre tid, och fokuserar på att möta kroppen i dess djupare vävnader på ett meditativt sätt. 
Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att vila i att vi är helt okej som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet. Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är - också när den inte bara är sammetslen.

Anna Sunessons Balifavoriter är all underbar tropisk frukt och grönska, doften av en Cempaka-blomma och bad i de heliga vattentemplen. Vid sidan om yogan är hon en passionerad ekologisk trädgårdsmästare.

Anna Asplund har lärarutbildningar inom Anusarainspirerad Hathayoga, Embodied flowyoga, Yinyoga och Medicinsk yoga. Hennes hathayoga klasser är ofta lekfullt fysiskt aktiva med fokus på teknik och styrka kopplat till närvaro och andning. Hon väver också in tekniker och närvaro från Embodied flow med inspiration från “Body Mind Centering”.I de lugnare klasserna i  mediyoga och yinyoga fokuserar vi på andning och närvaro, att landa in nuet med acceptans för livet och dig själv här och nu. Anna har själv studerat yoga i närmare 20 år och praktiserat många olika former av yoga. Resan började med klassisk hathayoga, flödare vidare in i ashtangayoga och iyengaryoga, samayoga, anusarayoga och även lugnare former som yinyoga och mediyoga. Anna är i botten leg. Sjuksköterska och diplomerad massör.

Open to grace! De här orden får mig alltid att, le, landa och komma ihåg varför jag kliver på mattan om och om igen. Yoga och meditation hjälper mig att öppna upp inför alla delar av livet, det som är fantastiskt lekfullt och flödande, men också det som känns hopplöst och mörkt. För mig speglar yogan livet i stort och får rymma allt från skratt & humor till gråt. En reflektion över hur rikt livet är och hur fantastiskt det kan vara när vi inte vänder vårt liv ryggen utan vågar omfamna allt som kommer i vår väg. 

Anna A’s balifavoriter är alla vackrer natur, det underbara folket och deras rika traditioner, solen som värmer i pauserna mellan de tropiska regnen och såklart all god mat och frukt.

 
Samarbetspartners på Bali!Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela “Pinglan på Bali”. Hon bor på Bali sedan flera år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali och deras team guidar hon nu besökare att hitta till det äkta och traditionella Bali. Hon är den som tar med oss till vattentemplet och på vattenfallsvandringen.

  

Vad är speciellt med vår resa?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

- dagliga yogaklasser av utbildade och erfarna yogalärare.

- Anna och Anna med stor erfarenhet av Bali och yoga är med under hela resan, samt lokala guider vid utflykter.

- Taxi/transport under hela resan med vänliga chaufförer.

- Extra lyx i form av 2 massage/behandlingar och överraskningar.

- 9 nätters boende på två unika retreat-ställen i flerbäddsrum. Dubbel/enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.

- klimatkompensering, i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.

- Helpension under resan*.

- Utflykter och inträden**.

* Det ENDA som inte ingår är 5 måltider ute på restaurang. Räkna med ca 70 - 120 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt. 
**Vattenfallsvandringen är frivillig och kostar ca 500kr.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 kronor.

 Reseförsäkring ingår inte i priset, och är obligatorisk.

Vi omfattas av Kammarkollegiets resegaranti-lag, vilket gör att du kan lita på att din reseförsäkring är giltig. Det är en extra trygghet för dig som resenär att vi som bolag är anslutna till kammarkollegiet. Se mer på http://www.kammarkollegiet.se, klicka dig vidare till resegaranti.Datum

21-30 Januari 2018

Pris

16 900:-   *Early bird* -  Betala halva resan innan 31/5-2017 och få 1000 kr rabatt på resans pris.

Anmälan till: info@yatra-yogaresor.se

Du får ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften - 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald kan du räkna dig som anmäld, Hurra! Hela resan ska vara betald senast 30 dagar innan resans start.

Bali

Januari är en underbar månad på Bali. Det är slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna regnar det en eller två timmar i snitt. Det svalkande regnet och delvis molniga skyar är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen, inte ens tidigt på morgonen eller på kvällen. En lätt skjorta och solhatt kan vara skönt som solskydd. 

 

 
 

Röster från tidigare deltagare:

“Att åka på yogaretreat med Anna och Anna är magiskt på många plan. Båda två är så kunniga i yoga och guidar klasserna från hjärtat. Det är tryggt och tillåtande.  Båda två har stor erfarenhet av Bali och visar oss sina absoluta guldkorn - många som man själv inte skulle ha hittat. Att åka på yogaretreat med Anna och Anna är att komma till paradiset på jorden, och även att hitta paradiset inom sig själv.” /Heléne

“En suverän resa, långt utanför mina förväntningar. Den har bjudit in mig att blomma ut och fira livet helt och fullt. Bali är en lite magisk ö. Vi fick vara med på gobitarna och insupa havet, djungel och vattenfall, turkosblå badvik med rev och allt djurliv och lantlivet bland risfälten. Vi har haft långa sköna utvecklande yogapass och god eko vegomat. I’m in heaven. Om du vill unna dig en resa för att stärka dig på alla plan i livet så är det här det bästa alternativet i underbart vacker Bali feeling och med sköna inspirerande yogis. Alla får en yogabuddy även om man reser själv, Namaste.” “Tack från djupet av mitt hjärta! Detta har förändrat mitt liv. Denna fina gemenskap och fina kärleksfulla stunder att vila i. Min sal har fyllts på och jag åker tryggt hem. - Suksuma” / Marie Karterud deltagare 2017

 “En helt fantastisk resa där jag har mått så bra och också startat reflektera mera över livet hemma och hur jag vill leva mitt liv. Jag är också så tacksam över att ni har delat Bali med oss, dvs att det inte bara har varit yoga utan massa andra skojsigheter. Yogapassen har varit superhärliga pga er. En fantastisk resa som jag varmt kan rekommendera till alla (både vana och ovana yogisar) som vill uppleva både Bali och yoga.”

Denna resan har för mig varit helt fantastisk. Att med hjälp av yogan kunna prestera så mycket och även kunna gå genom rädslor med hjälp av yogan. Alltid spännande att vara på retreat bland härliga människor som älskar yoga. Det är svårt att beskriva för någon annan. Jag skulle säga att det var en fantastisk inre resa med yogan och allt annat som följde med på köpet var fantastiskt. Magiskt, tropiskt, annorlunda, mycket kultur. Ni har gjort ett fantastiskt fint arbete med att få ihop resan så här fint. Kan nog knappast bli bättre!”

”En underbar resa med besök till magiska platser. Ni är så fina och så hängivna och verkligen inspirerande på så många sätt! Ni är så fina och jag tycker om er”

“Det har varit en jättefin resa. Jag har kommit i kontakt med många viktiga aspekter inuti mig själv. Det är jag glad och tacksam för. Chantingen gick in i mitt hjärta. En resa med mycket mer innehåll än bara yoga. Massor med kärlek från alla till alla. Stort tack för en fin resa.” / Birgitta

”Resan har varit helt underbar. Den har gjort mig mer medveten om mig själv. Hur jag mår, vad jag äter och dricker. Hur man möter människor. Mycket bra. Du får ett öppnare sinne, mer medvetenhet om dig själv. En själslig resa som är väl värt att utforska. En ny livserfarenhet”

”Ett yogaäventyr där jag fick jobba med inre och yttre svårigheter på en djupare nivå. Blev bättre känd med mig själv och fick tid till reflektion. Fysiska övningar ihop med andning och meditation gav mig styrka som jag kommer ta med mig hem igen. Utflykter och Balinesisk kultur/traditioner blev pricken över i:et!

”SUPERESA HÄLSORESA på alla plan - i kubik. Varenda cell och själ/ande får påfyllning i varje andetag.”

“Härligt gäng, två underbara ledare, massa yoga, högt tempo, En resa för någon som vill stressa ner och ta itu med inre demoner, möta sitt sanna jag. Varma stunder i hjärtat varje dag. En underbar erfarenhet jag inte skulle vilja vara utan.” /Lisa

“Upplyftande, rolig, njutningsfull, mumsig, varm, svettig, glädjefylld, inspirerande, lärorik, underbar. Resan var fantastisk och gav mersmak.”

 

 


Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, praktisk information kring landning och visum, klimat med mera.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme  / Anna och Anna

 


 fotocred: Bibbi Friman och Helena Henriksson