Välkommen på Yogaresa till Kroatien

27/8 - 3/9 2017


Yatra yogaresor med Anna Asplund och Anna Sunesson som arrangörer och lärare erbjuder nu också yogaresor till Kroatien. Närmare bestämt till den lilla byn Slatine på ön Ciovo i Adriatiska havet. Vi kommer njuta av dagliga yogaklasser tillsammans både på morgonen och eftermiddagen, däremellan kan du själv njuta av stranden och havet, vandra på de vackra kullarna, få massage eller bara ta det lugnt på yogacentret.
Yogacentret

Retreatcentret ligger ca 200 meter från havet, och ligger i en tillhörande ekologisk oas med blommor, frukter, grönsaker och örter, i den lilla byn Ciovo. En plats att slappna av på, ta hand om dig själv och njuta av yoga. Centret ägs av Katarina och Srdan - ett svensk/ kroatiskt par. Centret är nystartat under 2016 och har plats för 16 personer.

Centret har 6 dubbelrum och 4 enkelrum uppdelat i 5 lägenheter á 60 - 70m2. Du delar kök och toalett med de andra i din lägenhet. Runt huset löper sammanhängande balkonger - vilket ger en luftig och skön känsla inomhus. Alla rum har aircondition och wifi finns på platsen.

Våra värdar finns på plats och kan hjälpa till med att ge information om ön de olika attraktioner som finns att tillgå som tex båtturer, taxi och cykeluthyrning.


Yogasalen

Yogasalen är i ett eget hus med öppna väggar mot trädgården. Den har plats för 20 personer. Yogamattor, block, remmar, kuddar och filtar finns att låna till alla.


Maten

Tillsammans äter vi en härlig frukostbrunch efter morgonyogan, och en vegetarisk buffé på kvällen. Det som finns att tillgå i den egna ekologiska odlingen används till matlagningen. Om du vill äta något eget under dagen finns mysiga restauranger i byn, och en lokal mataffär för för frukt, snacks eller att tillreda något enkelt eget i lägenheten.


Massage

En 60 minuters aromaterapi massage ingår i resans kostnad. Det finns även möjlighet att boka fler behandlingar.


Klimat

Månadsskiftet augusti / september är en skön tid vid Adriatiska havet. Det har svalnat av något efter de hetaste sommarmånaderna, men är fortfarande soligt och varmt både i luften och havet.


Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader både i byn och naturen, samt massage. För er som vill finns möjlighet till utflykter som till exempel en båttur ut till öar i det Adriatiska havet. Vi möts igen i yogasalen innan middagen med ännu en lång yogaklass tillsammans. Några av kvällarna möts vi i meditation eller annan lugnare aktivitet.


Kostnad

  • Resans kostnad är totalt 9900 kr / 8900 kr (med early bird rabatt). Summan kan variera något beroende av Eurons kurs.
  • Dessa 9900kr är uppdelat i två olika poster enligt nedan:
    - Retreaten (yoga och meditation) kostar 6400 kr. Denna summa betalas direkt till Yatra yogaresor vid anmälan. Delbetalning kan arrangeras på förfrågan.
    - Boende, mat (frukostbuffé och middag) och flygtransfer kostar 370 € / ca 3500 kr. Detta betalas och bokas separat till Katarina och Srdan på: rokasa.saric@gmail.com (skriv på engelska). Det är mycket viktigt att du bokar ditt boende samtidigt som du anmäler dig till retreaten. 
  • Boka och betala yogaretreaten innan den 31 april och FA 1000 kr early bird-rabatt.
  • Enkelrumstillägg är möjligt för 1000kr (i mån av plats).

Utflykter

Vi rekommenderar att ni ser detta i första hand som en retreat med dig själv där du går in djupare i avslappning och lugn. Yogasalen finns tillgänglig hela dagen för yoga och meditation med mera.

Runt omkring Ciovo finns både havet med härliga stränder och möjighet till vackra vandringsturer i naturen. Men vill du så finns olika utflykter att göra i området omkring, dessa kan organiseras på plats. Det går lokal-färjor för 20 - 30 kr till de gamla vackra städerna Split och Trogir. Om ni är en liten grupp som vill gå samman så går det även möjligt att boka privata segelbåtar och åka ut till andra öar i Adriatiska havet. Exempel på resor är blå grottan och blå lagunen eller en tur till Krka Nationalpark med vattenfall och grottor. Det finns också möjlighet att rida i närheten där vi bor.


Dina lärare

Anna Sunesson och Anna Asplund är dina yogalärare på plats i Slatine. Vi har tillsammans guidat flera 10 dagars retreater på Bali och är så glada att nu bjuda in även till guldkornet Slatine.

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i 15-20 år i olika stilar. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. De stilar som vi kommer att utforska under vår vecka tillsammans är mjukare (sama) och aktivare (anusara) hatha-yoga, yinyoga, medicinsk yoga och restorative yoga. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra) och meditation samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.

Vi studerar också båda yogaskrifter och vedanta - läran om att du är hel och komplett som du är.


Anna Sunesson är Sama- och Yin- och Restorative- yogalärare, med 15 års erfarenhet av yoga och meditation. Mer än något annat är yoga en livsstil för henne; något som genomsyrar hela livet; det vi gör på mattan är träning för resten av livet.

Hennes samayoga-klasser har ett mjukt och hjärtligt flöde. Klassiska yogapositioner är grunden, som guidar ner till de djupare andetagen. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. I yin- och restorative- yogan håller vi avslappnade yogapositioner längre tid, och fokuserar på att möta kroppen i dess djupare vävnader på ett meditativt sätt. Tidigare har Anna även studerat Iyengar- och Sivananda-yoga. Hon har även en bakgrund i, och många års praktiserande av, buddhistisk insikts-meditation.

"Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att vila i att vi är helt okej som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet.
Jag kan ärligt säga att yoga, meditation och Vedanta har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron precis som den är."

Vid sidan om yoga är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare och lärare.


Anna Asplund är anusara-inspirerad Hathayogalärare, men har även utbildning inom Embodied flow, yinyoga och medicinsk yoga. Hennes hathayoga klasser är ofta lekfullt fysiskt aktiva med fokus på teknik och styrka kopplat till närvaro och andning. Hon väver också in tekniker och närvaro från Embodied flow med inspiration från body mind centering.

I de lugnare klasserna i mediyoga och yinyoga fokuserar vi på andning och närvaro, att landa in nuet med acceptans för livet och dig själv här och nu. Anna har själv studerat yoga i närmare 20 år och praktiserat många olika former av yoga. Resan började med klassisk hathayoga, flödare vidare in i ashtangayoga och iyengaryoga, samayoga, anusarayoga och även lugnare former som yinyoga och mediyoga.

Anna är också utbildad leg. sjuksköterska och massör. Hon driver vid sidan om yogaresorna Saprema of Sweden - ekologiska kläder med kärlek för yoga.

"Open to grace! De här orden får mig alltid att, le, landa och komma ihåg varför jag kliver på mattan om och om igen. Yoga och meditation hjälper mig att öppna upp inför alla delar av livet, det som är fantastiskt lekfullt och flödande, men också det som känns hopplöst och mörkt. För mig speglar yogan livet i stort och får rymma allt från skratt & humor till gråt. En reflektion över hur rikt livet är och hur fantastiskt det kan vara när vi inte vänder vårt liv ryggen utan vågar omfamna allt som kommer i vår väg."


Kontakt och anmälan

yogaresorbali@gmail.com | 070-300 94 14 | 073-572 33 70 (Efter 15/3)

Hemsida: yatra-yogaresor.se (Kommer upp inom kort)

Instagram: @yatrayogaresor och #yatrayogaresor

Facebook: Yatra Yogaresor


Varmt välkomna!
Anna & Anna